Monday, 9 November 2015

Sup Ini Mampu Membunuh Kanser Dan Menentang Pelbagai Masalah Kesihatan!

Soya adalah agak baru kepada pasaran Amerika tetapi di Jepun ia adalah salah satu antara makanan yang paling terkenal. Rakyat Jepun dipercayai mempunyai usia yang panjang kerana sentiasa mengamalkan pemakanan soya yang mana mampu melawan penyakit, bakteria dan keradangan. Menurut satu artikel kajian dari Institut Kanser Kebangsaan di Amerika Syarikat, dan penyelidikan di Hospital Universiti Kanak-Kanak, Heidelberg, Jerman soya boleh membunuh kanser. Ini adalah kerana kandunagn genistein, satu isoflavon yang berasaskan tumbuhan, yang mampu membunuh sel-sel kanser, mengurangkan tumor dan mencegah kanser daripada merebak.


Walau bagaimanapun, sesetengah jenis soya pula dikaitkan sebagai penyebab kanser payudara dan kerosakan otak, Cara yang terbaik untuk melawan kanser adalah sup Miso. Sup ini diperbuat daripada soya yang ditapai yang meningkatkan kesihatan organisma, tambahan pula ia juga meningkatkan sistem imunisasi dan melawan serta menghalang semua jenis kanser.







Sup Miso - Khasiat-Khasiat Tambahan Untuk Kesihatan


  • Bertindak sebagai antioksidan yang kuat, melindungi sel-sel daripada serangan radikal bebas, radiasi, dan bahan-bahan cemar kimia.
  • Bertindak sebagai anti-estrogen dengan menyekat pengambilan estrogen.
  • Boleh mengurangkan gejala yang berkaitan dengan menopaus dan membantu mencegah kehilangan jisim tulang.
  • Menghalang pengumpulan platelet dan trombosis, membantu untuk mencegah strok, serangan jantung dan aterosklerosis.
  • Mempamerkan ciri-ciri anti-radang yang kuat dan oleh itu mungkin berguna dalam merawat artritis, radang kandung lendir dan penyakit reumatik.



Bahan-bahan untuk membuat Sup Miso (Pilih Hanya yang Organik)


  • 3 sudu pes miso
  • 1/2 sudu teh halia parut
  • 1 ulas bawang putih, dikupas dan dicingcang
  • 1/2 cawan hirisan daun bawang
  • 1 sudu besar minyak kelapa (Hidangan untuk 2)
Gambar - Pasta Miso 



Cara Membuat Sup Miso Dengan 4 Langkah Mudah


Panaskan minyak kelapa dalam periuk besar dengan menggunakan api yang sederhana. Masukkan bawang putih dan bawang besar, masak selama 5 minit, kacau selalu. Tambahkan 4 cawan air dan halia dan masak sehingga mendidih. Tambah paste miso dan kacau sehingga larut.



No comments:

Post a Comment